Expressen – Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB bluffaktura

Fälld

Fällning: Tidningen Expressen

Webbplats: expressen.se

Ärendenummer: IO36605SE

Reporter: Sara Malm

Tidningen Expressen publicerar nyheter via bl.a sajten expressen.se och även i sin papperstidning och fälls nu för att ha publicerat felaktig information om Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB tillsammans med mycket missvisande information som vållat stor skada för aktiebolaget. 

 

 

Expressen har i ett reportage publicerat information om Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB som på inget sätt stämmer med vad bolaget faktiskt gör. I nyhetsreportaget hävdar reportern för nyhetsinslaget att Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB gjort massutskick i form av bluffakturor vilket efter granskning har visat sig inte stämma och Informationsombudsmannen fäller alltså denna nyhetsrapporteringen.

 

 

Med anledning av den publicitetsskada som uppenbarligen har skett så tvingas vi att rikta en mycket skarp varning till den reportern som ansvarar för nyhetsrapporteringen.

 

 

Informationsombudsmannen vill samtidigt passa på och upplysa reportrar om att god journalistik är ett måste för att rapporteringen kring företag sker på ett sätt om är tillfredsställande.

 

 

Med anledning av den systematiska smutskastningen av Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB så riktas det en mycket skarp varning till expressens nyhetsrapportering.

Expressen får en mycket skarp varning.

Varningsgrader?

Mycket skarp varning är det allra högsta

Skarp varning är det näst högsta

Varning är det lägsta